Véletlenül ráakadtam egy fantasztikus, izgalmas édes borra és az ihlette a ma esti menüt:
Érdekházasság
Időpont: 2006. november 8.
Helyszín: Tokaji Borvidék Poklos Dülő
Ifjú Pár: 60 % Furmint és 40 % Hárslevelű
Táviratcím: Babits Pincészet, Tolcsva
"A furmint és a hárslevelű szőlőfajták házasításából készült nemesédes bor. A házassághoz érdekük fűződik, mert míg a furmint a karakteres savgerincet, nagy testet és hosszan lecsengő ízt adja, addig a hárslevelű csodálatos illatot és kiegyesúlyozottságot biztosít a bornak.
Ajánljuk fogyasztani minden házasságot szerető és kerülőnek egyaránt.
Egészségükre váljék! Babits László borász"
Gratulálunk, Babits László!
Ajánljuk fogyasztani minden házasságot szerető és kerülőnek egyaránt.
Egészségükre váljék! Babits László borász"
Gratulálunk, Babits László!
Coleslaw-saláta dave titkos receptje alapján:
- fél fej közepes méretű káposzta vékonyra vágva (nem reszelve, nem gyalulva!), ezután leöntve citromecettel, majd pár perc múlva vízzel átmosva
- fél kalifornia paprkia apró kockákra vágva (igazából csak a vizuális élmény miatt)
- és itt a jön a lényeg, a titkos öntet: házi extraszűz dióolaj, mustár, tejföl, juharszirup egy csöpp házi chili-olaj a pikánsság végett, csipetnyi só, bors, pár csepp citromecet - olyan mint egy nagyon könnyű, krémes majonéz, amiben a dió dominál
- semmi hagyma, semmi répa, semmi schnick-schnack, csak a káposzta és a mennyei öntet - hozzá egy korty a borból... mmmhhhhh... : )))
Hozzá rákok fokhagymás olivaolajon, chilivel és medvehagymával
És íme a terített asztal, voilá : )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése